DAVETLİ KONUŞMACILAR (25.03.2022 11:00-12:00)

Prof. Dr. SERPİL AYTAÇ
Fenerbahçe Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
Lisans eğitimini Sosyal Hizmetler alanında Hacettepe Üniversitesinde, Yüksek lisans ve doktorasını Sosyal Politika alanında Bursa Uludağ Üniversitesinde tamamladı. Yönetim ve Çalışma Psikolojisi alanında 1996 yılında Doçent ve 2002 yılında Profesör derecelerini aldı. 2005 yılında Malta Üniversitesi Psikoloji departmanında misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2006-2010 yılları arasında çeşitli defalar Avustralya Royal Melbourne Teknik Üniversitesi (RMIT) Kriminoloji departmanında misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve ortak araştırma projeleri yürüttü. 2010 yılında da Avustralya James Cook Üniversitesi Sosyoloji departmanında misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarda çok sayıda araştırmalarını sundu.
Prof. Dr. Aytaç´ın, İş Psikolojisi, Endüstri/Örgüt Psikolojisi, Örgütsel Davranış, İş Stresi, İş Tatmini, İş Motivasyonu, İşyerinde Psikolojik Taciz, İş Sağlığı ve Güvenliğinde Psiko-sosyal riskler, Makro Ergonomi alanlarında yerli ve yabancı yayınları, tamamlanmış ya da halen devam etmekte olan araştırma projeleri mevcuttur.
Prof. Dr. Serpil Aytaç, 2021 Nisan ayında Uludağ Üniversitesindeki görevinden ayrılarak Fenerbahçe Üniversitesine geçti ve Psikoloji bölümünü kurdu. Halen Fenerbahçe Üniversitesi Psikolojisi Bölümü Başkanıdır.
ENDÜSTRİ UYGULAMALARI (25.03.2022 14:30-15:45)

GÜLŞAH DOĞU
Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeleri Üretim ve Ticaret Ltd. Şti. Organizasyon Sistem Geliştirme Süpervizörü
1991 doğumlu olan Gülşah Doğu, 2013 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2013 yılında Tüprag Metal Madencilik Altın Madeni’nde İnsan Kaynakları Uzmanı olarak göreve başlamış; işe alım, yerleştirme, özlük işleri, bordrolama, eğitim süreçlerinde aktif olarak rol almıştır. Bu süre zarfında Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği ana bilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Branş ve sektör değişikliği yaparak 2018 yılında Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeleri Üretim şirketinde süreç geliştirme alanında çalışmaya başlamıştır. Organizasyon Sistem Geliştirme Süpervizörü olarak görev yapmakta olan Gülşah Doğu organizasyon içerisinde süreç analizi, operasyonel mükemmelik projeleri ve yalın üretim uygulamalarından sorumludur. Süreç akışlarının oluşturulması ve standart hale getirilmesi, organizasyon içerisindeki her pozisyon için iş analizlerinin yapılması, iyileştirme çalışmalarının yürütülmesi, maliyet azaltma projelerinin gerçekleştirilmesi konularında çalışmalarını devam ettirmektedir.

ASLI ŞAHİN
Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeleri Üretim ve Ticaret Ltd. Şti.
Ergonomi & B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
2004 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Hemşirelik Bölümü’nden mezun olmuş ve 9 Eylül Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakım’da Yoğun Bakım Hemşiresi olarak görev almaya başlamıştır. 2006 yılında Hugo Boss Tekstil fabrikasında İşyeri Hemşiresi olarak çalışmaya başlamıştır. İş Sağlığı ve
Güvenliği kapsamında yapılan tüm çalışan sağlığını, güvenliğini ve ergonomisini koruma ve geliştirmeye
yönelik çalışmalarda aktif görev almıştır. 2013 yılında
İş Sağlığı ve Güvenliği Analisti olarak Cummins Sınai ve Otomotiv fabrikasında göreve başlamıştır. Profesyonel yaşantısı devam ederken Erzurum Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü’nden 2016 yılında mezun
olmuş ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaya devam etmiştir. Cummins Sınai ve Otomotiv
fabrikasında İş Sağlığı ve Güvenliği sorumluluklarının yanı sıra ergonomi analizlerinin
yapılması, ergonomi ekibine liderlik edilmesi, ergonomi iyileştirmelerinin planlanarak uygulanmasının
sağlanması ve çalışan genel bilgilendirme ve farkındalık eğitimlerin verilmesi gibi alanlarda aktif rol
almıştır. 2017 yılında Eldor Elektronik ve Plastik Üretim fabrikasında Ergonomi ve İş Sağlığı ve Güvenliği
uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. Eldor fabrikalarında çalışan ergonomisinin iyileştirilmesi adına
ergonomi analiz ve değerlendirme çalışmalarının yapılmasına liderlik
etmekte, örnek uygulama teşkil edecek birçok çalışmaya imza atmaktadır. 2020 yılında
İstanbul Rumeli Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisansını tamamlayarak Eldor İzmir
fabrikalarında Ergonomi ve B Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak çalışmalarına devam etmektedir

SEVAL FİGEN ELÇİ
Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeleri Üretim ve Ticaret Ltd. Şti. İşyeri Sağlık Hekimi
1967 doğumlu olan Seval Figen Elçi, 1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.
1990-1992 Yılları arasında Rize Güneysu İlçeinde Sağlık Grup Başkanlığı Görevi-Mecburi Hizmet
1992-2010 Yılları arasında Acil Servis Hekimliği
2010-2011 Yılları arasında Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Sincan Cezaevi Başhekimliği
2011-2012 Yılları arasında Kent Hastanesi JCI Kalite Sistemleri Sorumlu Hekimliği ve Mesul Müdür Yardımcılığı
Ayrıca 2012-2015 Yılları arasında Sağlık Hukuku Yüksek Lisansı Eğitimi almıştır.
2012-……. Eldor Elektronik ve Plastik Malzemeleri Üretim Şirketinde İşyeri Hekimliği olarak halen çalışmaktadır.
PANELİSTLER (26.03.2022 11:00-12:00)

Prof. Dr. AHMET FAHRİ ÖZOK
İstanbul Okan Üniversitesi
Prof. Dr. İTÜ İşletme Fakültesi eski Dekanı ve Türk Ergonomi Derneği’nin kurucusudur. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde ve daha sonra çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapmış ve halen de yapmaya devam etmektedir. Vefa Lisesi’ni birincilikle bitirdikten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’nde öğrenimine devam etmiş ve daha sonra Darmstadt Teknik Üniversitesi’nden aldığı bursla bu üniversitede asistanlık yaparak 1965 yılında akademik yaşama adım atmıştır. 1969 yılında İTÜ’ye asistan olarak girmiş. Daha sonra İtalya’da Perugia Üniversitesi’nde, sonrasında Paris VI. Üniversitesi’nde ve Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Aynı zamanda, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Teorik Matematik Bölümünden de mezun olan Profesör A.F. Özok, ergonomi alanından başka Türkiye’de 1989 yılında doktora dersleri düzeyinde ‘’Bulanık Mantık’’ konusunu gündeme getirmiştir. Matematik – Kültür ilişkisi yanında yabancı dillere de ilgi duyan Prof. Dr. Özok, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir.

CEMAL ÇOBANOĞLU
Lisans eğitimini İTÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise İTÜ IMIAD’ da tamamladı. IMIAD kapsamında İTÜ ile birlikte, Finlandiya’da Lahti University of Applied Sciences ’da, İskoçya’da Edinburgh College of Art ’da eğitim aldı. Bu süreçte yüzyıl ortası mobilya tasarımı ve İskandinav tasarımı üzerine tezini yazdı. Mezuniyeti sonrasında, çeşitli iç mimarlık ve tasarım ofislerinde deneyim kazandı. 2014 senesinde Başak Bakkaloğlu ile birlikte mimarlık, iç mimarlık ve mobilya tasarımı işleri üretmek üzere “ABRA Design Studio”yu kurdu. Katıldığı kentsel tasarım, iç mimarlık ve mobilya tasarımı yarışmalarında birçok farklı ödül aldı. Bugüne kadar farklı dönemlerde Home Art ve Arkitera’da köşe yazarlığı yaptı, kent ve tasarım hakkındaki yazıları pek çok dergide yayımlandı. Çeşitli tasarım sergilerinde katılımcı ve küratör olarak yer aldı. Design Week Turkey 2018’de, danışman kurulu üyeliğinde bulundu. Mobilya tasarımı ve ürün tasarımı yarışmalarında jüri üyeliği ve jüri başkanlığı yaptı. 2015-2021 yılları arasında MEF Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde mobilya tasarımı ve temel tasarım dersleri verdi. Birçok farklı konferans ve etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

ÇİĞDEM MUZAFFER GÖKÇE
Siemens Ergonomi Uzmanı
2002 yılında İzmir Atatürk Lisesi, 2008 yılında Başkent Üniversitesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldu. Mezuniyeti sonrasında, çeşitli klinik ve hastanelerde çalıştı. 2010 yılında Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetlerinde evde ve işyerinde Sağlık projesi ile şirketlere( Haber Türk –Hürriyet- Çağrı Merkezi Çalışan Kongresi vs) iş yeri ergonomisi ve egzersiz eğitimleri verdi. Toyota firmasında egzersiz ünitesi ve koruyucu rehabilitasyon hizmetlerinin kuruculuğunda görev aldı. 2017 yılından itibaren Siemens Türkiye A.Ş’nin 5 yıl tam zamanlı fizyoterapist ergonomi uzmanlığı görevini yerine getirmiştir.,
Çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda ergonomi derslerine ve ergonomi söyleşilerine konuşmacı ve davetli olarak katıldı. İzmir Tabip Odası Fizyoterapist Gözüyle Ergonomi söyleşisi gerçekleştirdi. Çeşitli Kurumlarda Sağlık Çalışanı Gözü ile Evden Çalışma Ergonomisi ve Egzersiz Eğitimleri gerçekleştirdi. Medipol Üniversitesi & Sanayi ve Üniversite işbirliği ile gerçekleşen Ergonomi Projesi 8.Ulusal Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Kongresinde Bildiri olarak Endüstride Koruyucu Önleyici Rehabilitasyon Taramaları: Siemens Örneği şeklinde yayınlandı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Uluslararası İşbirlikleri Birimi dergisinde yer aldı. Şu an Siemens Gebze lokasyonu ergonomi uzmanlığı, Fizika Fizik Tedavi Merkezi Fizyoterapistliği ve farklı kurumlara Ergonomi ve Egzersiz Danışmanlığı hizmeti vermektedir.

ELİF ŞİŞMAN
1980 Aydın da doğan Elif Şişman aslen Rize’li olup evli ve bir kız çocuğu annesidir. 2003 Karadeniz Teknik Üniversitesi Orm. Endüstri Mühendisliği mezun olup ergonomi ile de ilk kez üniversite yıllarında tanışmıştır. 2011 yılında İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaya başladığı yıllarda ergonomi alanında çok farklı sektörlerde ergonomik risk analizi çalışmalar yapmıştır. 2016 yılında ASER Enstitüden KIM Yöntemlerine ait eğitim almıştır. 2013 yılından bu yana çalışmakta olduğu Tez Medikal OSGB firmasında farklı pozisyonlarda çalışmış halen aynı firmada Ergonomi Danışmanlığı yapmakta ve şirket içi oluşturulan Ergonomi Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.